13-04-07

Aftellen (over stress, tempo, weer en supporters)

Het aftellen is begonnen; meer zelfs: het is bijna gedaan met tellen! In plaats van de trainingskilometers op te tellen is het nu uren, minuten en zelfs seconden aftellen naar de start zondag om 11.00u op de Coolsingel.

Twee jaar geleden stond ik daar nog achteloos op de laatste rij bijna zonder zenuwen, maar nu 2 jaar later, zit ik al een hele week nerveus af te wachten: 5 keer per dag het weerbericht controleren, 10 keer per dag uitrekenen wanneer we moeten vertrekken om nog op tijd te zijn het nummer af te halen, 20 keer per dag twijfelen hoe snel ik de eerste kilometers ga lopen,...

Gelukkig ken ik de weg naar de Coolsingel zodat ik me daar al niet nerveus moet over maken. Zondag vertrek ik rond 07.00u zodat ik ruim op tijd ben om me rustig om te kleden en dan het LINKERstartvak (supporter-thuisblijver: rechts op uw tv) te nemen, waar altijd een pak minder lopers staan dan rechts. Ik heb me voorgenomen om deze keer wat meer vooraan de massa te starten zodat ik het startschot nu tenminste hoor en ik wat rustiger kan starten (2 jaar geleden begon ik veel te vlug omdat ik pas na 5 kilometer de Runner's World Pacemakers voorbijliep met een balonnetje van 4u30 in de hand. In de paniekreactie die volgde ben ik een pak lopers voorbijgesneld maar helaas ook mezelf).

Dat rustige starten zal ook nodig zijn met de recente weerberichten. In Rotterdam wordt 26° voorspeld. Rond de 20° om 11.00u en nadien elke minuuut warmer. Goed voor de supporters maar voor mij wordt het wel een stap in het onbekende. Ik heb er geen idee van hoe mijn lichaam zal reageren bij de eerste warme looptemperaturen van het jaar. Met dat lichaam is het trouwens ook al een hele week een beetje twijfelen. Mijn linkerknie en heup voelen wat overbelast aan de laatste twee weken. Ik heb het gevoel een beetje over mijn top te zijn. Hopelijk is het maar een soort "zenuwenpaniekvoorgevoel" en houdt mn lichaam het 42,195 kilometer uit zondag. Volgende keer (als de marathongod het belieft) ga ik waarschijnlijk toch weer met een 12-wekenschema aan de slag ipv 14.

De eerste 5 kilometer hoop ik door te komen in ongeveer 27:30. Daarna nog een tijdje dat tempo aanhouden om hopelijk in het tweede deel geen boempatat te krijgen zoals vorige keer. De supporters na 10 kilometer mogen me dus verwachten rond 5 voor 12! De Erasmusbruggers zullen moeten wachten tot ongeveer 13.23u voor ze me zien voorbij flitsen. Hopelijk zijn ze deze keer voor 15.00u terug op de Coolsingel (lees: is hun tiramisu op) om me te zien arriveren. Suppoters... het is me wat, maar ze zijn wel brood- en pastanodig. Dus lijkt het me hier meer dan gepast om te eindigen met een dankwoordje: marathonliefhebbers aan mn zij en aan de kant; voor jullie steun word je bedankt!

09:59 Gepost door Kristof | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Alvast véél succes... voor R'dam, Kristof. Zet de laatste tsijfels ivm die kleine kwaaltjes of pijntjes uit je hoofd, en geniet van de wedstrijd zelf zondag. Groetjes,

Gepost door: Steven | 13-04-07

Succes Die 4 uur gaat er aan. Zeker weten!

Gepost door: Harmsie | 13-04-07

Veel succes zondag. Die 4u-grens ga je zeker halen, 't zal in Rotterdam alleszins wat windstiller zijn dan in Sluis ;-) Go for it en geniet ervan !!

Gepost door: philippe | 13-04-07

succes ermee ! hey Kristof, zondag is M-dag hé. Hou je hoofd koel en dan lukt dat wel. En geniet ervan natuurlijk, succes !!!

Gepost door: Bart | 13-04-07

Succes Heel veel succes in Rotterdam! Geniet ervan!

Gepost door: Runnergirl | 13-04-07

Succes het zal zeker lukken, je bent goed voorbereid!!!

Gepost door: Martine | 13-04-07

tiramisu geen tiramisu dit jaar.beloofd!

Gepost door: annie | 13-04-07

4 uur We duimen voor je dat je slaagt in je doelstelling. good luck

Gepost door: Geert | 14-04-07

De commentaren zijn gesloten.