25-03-07

Het aftellen kan beginnen

(25/03) 30 km (H 147) (02:59:17) (30'20", 30'27", 30'02", 29'34", 29'43", 29'09") (10,04 km/h)
(23/03) 9 km

De laatste lange duurloop voor Rotterdam zit er op: OEF! Ik keek er al een hele week tegen op want die halve van Sluis bleef maar aan mijn kuiten plakken. Vrijdag wou ik me dus bewust wat rustig houden. Ik was afgesproken met twee collega's om een rondje Watersportbaan te lopen (Sven en Stijn; nu nog Alain, Steven, Nicole, Kristof 2 en Francis proberen zot maken om eens samen een wedstrijd te lopen). Daarna zou ik dan nog wel zien. En dat ik het gezien heb, heb ik gevoeld ook. In 2007 was ik nog nooit de oude skipiste op de Blaarmeersen opgelopen: een pittige kuitenbijter die perfect in de Vlaamsche Ardennen zou passen.

Gisteren een dagje rust en dan vandaag eindelijk de laatste keer 30 kilometer voor Rotterdam. De voorspellingen waren goed, maar aan de Watersportbaan bleek er toch een stevige wind te staan. Lastiger dus dan mijn duurloop van twee weken geleden. Ik wilde niet forceren en probeerde mijn eerste rondjes wat trager te lopen om de laatste 10 kilometer te versnellen, wat ook gelukt is.

Nog drie weken dus en we staan met ons drieën aan de start in Rotterdam. Rinus werd deze week geveld door griep (moed niet opgeven é man!) en Dieter lijkt weer te vliegen. Vandaag liep hij een halve marathon in een uur en 29 minuten! Volgens mij zal hij in Rotterdam wel 03:30 halen. Ikzelf heb er intussen geen idee meer van. Stiekem droom ik van 03:45 maar ik ben wel bang dat ik te vlug zal starten en daardoor nen serieuzen klop zal krijgen. Om achteraf niet ontgoocheld te zijn ga ik gewoon voor 4 uur. Alles wat er verder af gaat (al zijn het maar seconden) is mooi meegenomen.

Tot slot aan alle Rotterdambloggers (en natuurlijk Parisiens, Londeners en andere lopers): een leuke trainingsweek zonder malheuren gewenst!

21:55 Gepost door Kristof | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

rotterdam man, ge zijt goed bezig ... doe zo voort! 03:50 ... das mijn pronostiek .. en alle seconden beter ... zijn gewonnen seconden!

Gepost door: Koen | 25-03-07

Goe bezig Nog maar twintig dagen meer en dan kun je de vruchten van je noeste arbeid plukken.

Gepost door: Harmsie | 26-03-07

Rotterdam Genieten wordt het so wie so en met de tijd van Sluis in het achterhoofd moet 3u45' haalbaar zijn. Succes!

Gepost door: Sven | 26-03-07

Rotterdam inderdaad Kristof, ik denk dat je in Rotterdam zeker onder de 4uur zult eindigen. En daarna drinken we een goeie trappist, ok ? Cheers.

Gepost door: kj | 26-03-07

Niet te snel starten Niet te snel starten en elke km nakijken of je op schema zit, dan lukt het wel.

Gepost door: Herman | 27-03-07

Rotterdam Die 3.45 zal zeker lukken, in Rotterdam zal 't ongetwijfeld ook minder hard waaien dan in Sluis :-) Zal je blog volgen !

Gepost door: Bart | 29-03-07

Marathon Rotterdam Kristof, laat je het hoofd niet zot maken! De twee laatste weken flink afbouwen. Loop alles nu heel rustig. Drink de laatste week voldoende water en eet ietsje meer koolhydraatrijk (geen vetten!)
Doe geen uurwerk aan en loop op je gevoel! Loop je eerste 5 km rustig aan een gezapig tempo en forceer niets in het begin. Remember, de marathon begint pas aan km 35!!! Drink voldoende onderweg om de 20 minuten en na 1 uur lopen KH-supplementjes beginnen innemen.
Ik wens je veel succes toe en een tijd onder de 4 uren. Dat moet jij als jonge gast zeker aan kunnen.

Gepost door: Marc | 29-03-07

Knap Knappe lange duurloop hoor! Nu lekker rustig afbouwen en Rotterdam op je af laten komen. Je bent niet de enige bij wie Sluis in de benen is blijven hangen hoor, wees daar maar zeker van!

Gepost door: Julie | 31-03-07

De commentaren zijn gesloten.