23-02-07

Eindelijk! (deel 2)

(23/02) 15 km (H 162) (1:20:54) (11,12 km/h)
(22/02) 5 km (H 151) (28'51") (10,40 km/h)
(19/02) 5 km (H 154) (28'20") (10,59 km/h)


"Eindelijk" vorige week was uiteindelijk toch geen "eindelijk". Blijkbaar heeft die griep  me toch steviger in z'n greep gehad dan ik dacht. Vorige donderdag (15/02) dacht ik dat ik ervan verlost was, maar maandag voelde ik al dat er iets niet klopte. Ik was van plan om 15 x 200m intervaltraining te doen, maar al bij de opwarming ging ik in het rood. Dan maar gewoon 5km rustig uitgelopen. Dinsdag voelde ik me weer lamlendig en inderdaad: weer lichte koorts! Lopen is dus echt wel een goede indicator voor verkoudheden en griep. Daar gaat dus de krokusvakantie, dacht ik. Om verder onheil te voorkomen, en me niet te veel gefrustreerd te voelen, heb ik dan maar het schema van deze week overboord gegooid en het veel rustiger gedaan dan gepland: niets dus.

Tot vandaag de goesting terug was. Om het gevoel terug te krijgen en me niet direct gebonden te voelen aan schema's ben ik er gewoon op uit getrokken zonder afstand voor ogen: schoenen aan en lopen! Het viel zo goed mee dat ik er een nieuw parcours bij heb van exact 15 km: via Sint-Amandsberg naar de Schelde tot aan Heusdenbrug en terug via de andere kant aan Gentbrugge. Leuk en rustig lopen, maar verdorie veel loslopende honden.

Maar bon, het gevoel is terug. Het goede nieuws is dus dat ik waarschijnlijk vanaf volgende week weer het schema zal kunnen volgen. Het slechte nieuws: dat er alles bij elkaar drie weken voorbij zijn waarin ik nauwelijks gelopen heb. Misschien moet ik mijn einddoel bijstellen naar 04:00:00 en niet langer streven naar 03:45:00. Voila, het is al gebeurd! Vrees niet fanatici onder de mensheid: dit is geen manier om mijn trainingen op een lager niveau terug te schroeven. Een ding is zeker: ik ga naar Rotterdam om dat ding uit te lopen en liefst zo snel mogelijk! En ik ga niet naar Rotterdam om een dag later gefrustreerd rond te lopen in Gent. Want wat voor zinnigs kan een mens nu eigenlijk doen in vijftien minuten?

18:12 Gepost door Kristof | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

R'dam soms moet ne mens zijn gezond verstand gebruiken hé, dus groot gelijk dat je je richt op een iets "mindere" eindtijd en met veel voldoening de marathon uitloopt, dan dat je jezelf een misschien onrealistisch doel voor ogen houdt en gefrusteerd raakt door het niet te halen hé. Ik gokte ook op 4u, en train nu nog dat marathontempo, maar ga heel gelukkig zijn met een eindtijd van 4u20, gezien ik eventjes met een blessure heb gesukkeld kan ik niet anders dan al superblij zijn dat ik hopelijk alsnog aan de start kan verschijnen en dat "ding" kan uitlopen hé ;-) Hopelijk ben je rap weer op schema!

Gepost door: Ruthje | 23-02-07

De commentaren zijn gesloten.