24-01-07

 Morgen rust!

5 km (H149) (25'15")
Vandaag moest ik eigenlijk een wisselduurloop doen van een uur, maar na één rondje watersportbaan zag ik het niet echt meer zitten. Vooraf dacht ik om ongeveer 12 km te kunnen lopen in een uur dus startte ik aan 5:00/km. De eerste drie kilometer ging alles goed maar na 4 kilometer geraakte ik bijna niet meer vooruit. Omdat ik niet wou forceren, ben ik dus maar gestopt na 5 km. Normaal zou ik 12 km/h moeten aankunnen, maar waarschijnlijk beginnen de trainingen hun tol te eisen. Een dagje rust morgen zal me deugd doen.

17:51 Gepost door Kristof | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Goed, denk ik Kristof,

ik denk dat je er heel goed hebt aan gedaan om te luisteren naar je lichaam. Ik weet dat dat soms heel erg moeilijk is, maar op langere termijn loont het altijd. Ik heb nog weinig ervaring in het lopen, maar door mijn lange ervaring in vele sporten (voetballen, fietsen, badminton enz) heb ik één ding geleerd: schema's zijn heel goed en een houvast, maar ze strikt volgen is bijna altijd uit den boze. Je lichaam vertelt je het best hoe je eraan toe bent, en dan moet je luisteren, willen of niet.
Als je dan luistert en een beetje extra rust neemt, is het effect dikwijls ook veel groter. Je bent bang dat je misschien conditie zou verliezen, maar het tegendeel blijkt vaak. Je kunt een lichaam nu eenmaal niet in schema'tjes gieten.

Succes!

Gepost door: Kristof H. | 24-01-07

hey,
ik vindt het heel knap dat je zo goed kan lopen. wanneer ik zelf moet lopen is dat een echte ramp. tijdens LO in school doe ik over 3km bijna een half uur (bloos) :p maarja trainen doe ik niet (het is zo saai, vindt ik). nuja veel moed en succes
groetjes

Gepost door: Mystery_Me | 24-01-07

goed, beter, best het is misschien een schrale troost maar uiteindelijk ben je altijd goed bezig als je uit die luie zetel komt om ... m of ... km te lopen. Misschien ben jij ook zo iemand die niet altijd voldoening neemt met 'gewoon goed' - terwijl dat eigenlijk best wel voldoende? De raad van Kristof houd ik zelf ook in m'n achterhoof want ik denk wel dat hij juist zit. Ons lichaam is een bijzonder goede indicator (die je eigenlijk niet mag tegenspreken :-)) Veel succes hé! Groetjes, katrien

Gepost door: Katrien | 25-01-07

Luisteren Het is inderdaad goed dat je naar je lichaam geluisterd hebt en niet dwangmatig je schema gevolgd hebt. Daarbij als je morgen terug vlot zal lopen, zal je die onderbroken training snel vergeten zijn.
Veel succes met je voorbereiding op Rotterdam. Ik heb net je blog ontdekt en kom zeker nog eens kijken.

Gepost door: philippe | 26-01-07

volhouden is de booschap!

Gepost door: Joachim | 26-01-07

De commentaren zijn gesloten.