23-01-07

Te vlug?

6x1000m (H131)(gem 4'53")
Ik ben eigenlijk nog maar pas bezig met het marathonschema gebaseerd op de methode Verheul en ik maak al vorderingen! In vergelijking met twee jaar geleden voel ik dat ik inderdaad veel soepeler loop. De intervaltrainingen beginnen dus al hun vruchten af te werpen.
Vandaag ging het trouwens weer verrassend vlot. Mijn kilometertijden waren 15 seconden vlugger dan vorige week en belangrijker: zonder te forceren! Integendeel, ik had de indruk dat ik geen moeite moest doen om onder de 5' per kilometer te blijven. Mijn gemiddelde hartslag bevestigt dit: 131 gemiddeld, dus 6 slagen minder dan vorige week. Ik ben toch van plan om eens aan trainer Marc te vragen of ik niet te vlug loop want het is niet de bedoeling dat ik nu al mijn pijlen (onbewust) al verschiet. Of zou vermoeidheid een lagere hartslag kunnen veroorzaken? Want hoe goed ik me ook voel tijdens de trainingen, ik moet toegeven dat ik me overdag wel een beetje moe begin te voelen.

22:07 Gepost door Kristof | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Overtraining? Dat zijn hele mooie tijden die je daar loopt kristof en je boekt blijkbaar zeker vooruitgang. Ik ben absoluut geen expert, maar 'k heb wel ergens gelezen dat een lage hartslag niet alleen kan wijzen op een betere conditie maar ook, enzeker indien je je moe voelt, op overtraining. Misschien kan een extra rustdag geen kwaad. R'dam is nog 81 dagen ver weg, dus je kan het je nu nog permitteren. Beter dat dan blessures op te lopen of zo he!

Gepost door: Julie | 24-01-07

De commentaren zijn gesloten.